joi, 27 martie 2014

CE ESTE FITNESUL

Fitnesul este un termen ambiguu ,in sensul ca oamenii ilpercepadesea in sensuri diferite,de la pierderea unor kilograme in plus  pana la mentinerea si cresterea conditiei fizice sau tonificartea musculaturii.
2920208e Exista doua tipuri de fitness,cel aerobic si muscular.
  Fitnesul aerobic se refera la capacitatea organismului de a folosi oxigenul in mod eficient prin cresterea volumului trimis musculaturii ,ajutand musculatura sa lucreze timp indelungat si crescand totodata imunitatea organismului,punand in evidenta inima,plamanii si muschii.
  Fitnesul de tip muscular se caracterizeaza prin dezvoltarea rezistentei si fortei muschilor prin ridicarea de greutati avand la indemana aparate profesionale.
  BICICLETELE Eliptice ,sant un aparat destul de cunoscut in randul oamenilor care au inceput sa includa fitnessul in activitatea lor zilnica.Pot fi folosite intr-o sala special amenajata pentru astfel de activitati sau pot fi achizitionate pentru acasa.
Bicicletele eliptice au numar de trepte de viteze si sant dotate cu aparate care masoara pulsul utilizatorului si ritmul cardiac.
Aceste dotari depind de pret,o bicicleta mai scumpa putand avea mult mai multe dotari si in general ssimuleaza miscarea de alergare fara sa solicite tendoanele.
  Tot din domeniul bicicletelor exista si bicicletele magnetice care simuleaza pedalatul.bicicleta magnetica fiind comoda ,poate fi folosita si iarna sau cand ploua.In functie de pret poate fi dotata cu o serie de dotari cum ar fi un ecran LCD in care sant afisate informatii despre exercitii:drumul efectuat,ritmul cardiac.
Bicicletele magnetice nu provoaca dureri de spate si folosite in casa iti faci exercitiile pe o muzica relaxanta,sau vizionanfd un film.
Toti oameni cunosc faptul ca fitnesul in sine este un beneficiu pentru sanatate.Fitnesul a aparut prima oara in America.
Aparatele de fitness au rolul mentinerii unei vieti sanatoase ,mentinerea si cresterea performantei fizice.
Fitnes-ul implica o gama variata de aparate si accesorii ce pot ajuta oamenii sa dezvolte mai repede si mai rapid muschii,sa slabeasca ,sa se mentina in forma intr-un mod comod .
Aparate de Abdomen ajuta la relaxarea spatelui si a muschilor fesieri si,la intarirea abdomenului,astfel,opt ore de stat pe scaun sant combatute cu niste exercitii relaxante care ajuta si la dezvoltatrea masei musculare.
  Unii prefera ganterele pentru a-si dezvolta muschii bratului,gantere de diferite greutati care se ridica cu o mana si putand face exercitii cu ele chiar si alergand.
  In cadrul greutatilor pentru fitness exista si halterele dar sant recomandate de regula profesionistilor.Exercitiile in care se folosesc haltere necesita adesea manusi ,un set special de protectie  si o centura .




Unii prefera ganterele, pentru a isi dezvolta muschii bratului. Acestea se ridica cu o mana, existand mai multe exercitii ce se atribuie acestor gantere, inclusiv alergatul cu ele in mana, pentru a dispune de o greutate mai mare. Exista, in acelasi domeniu si halterele, dar sunt recomandate profesionistilor, desi exista si discuri de fonta pentru incepatori. Acestea au de la 1,25 kg si ajungand la greutati foarte mari. Sunt mai serioase decat ganterele. Exercitiile in care se folosesc haltere necesita adesea o amsa speciala, manusi, un set special de protectie, o centura. Totodata este necesara o bara cu filet pentru atasarea discurilor de fonta, si de un suport de discur si de bare 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu