vineri, 29 august 2014

scapa de petele pigmentare

scapa de petele pigmentare

http://bioaddict.ro/ulei-drenant-activ-anticelulitic?tracking=52a62d2f69834  Scapa de petele 



Exista multe tipuri de pete pigmentare, insa des intalnita in anotimpul cu soare este melasma.
Melasma este o afectiune care se manifesta prin colorarea in nuante de maro a pielii in zonele expuse la soare. Culoarea petelor difera functie de profunzimea localizarii: la suprafata sau in profunzime. Melasma apare in general la femeile cu tenul inchis la culoare si se localizeza la nivelul fetei: obraji, frunte, barbie, nas. Insa in unele cazuri mai rare petele se pot extinde pe gat, decolteu si brate.
Una din cauzele aparitiei melasmei este factorul genetic. (30 % au antecedente in familie)
O alta cauza foarte importanta este expunerea la soare. Pigmentarea este accentuata in lunile cu soare si mai ales atunci cand se face plaja. Iarna petele se estompeaza.
Un alt factor care influenteaza aparitia melasmei este dezechilibrarea mecanismului hormonal: in sarcina apar pete pigmentare, la menopauza daca se fac tratamente cu hormoni sau la folosirea unor contraceptive orale
Nimanui nu-i plac aceste pete pigmentare si deseori ne aduc la disperare. Cele mai multe femei nu le trateaza si apeleaza la solutia rapida: camuflarea prin machiaj cu straturi groase de fond de ten. Insa un strat gros de fond de ten nu face decat sa impiedice pielea sa respire, iar problema nu dispare.
Cosmetice care combat petele de la soare, pete de sarcina, melasma Ce este de facut?
E tardiv dar macar veti sti pentru urmatoarele expuneri la soare. Trebuie sa folositi in mod obligatoriu o crema cu factor de protectie mare: SPF 30 sau chiar SPF 50. Crema de protectie solara se foloseste in orice zi cu soare nu numai la plaja. Chiar si atunci cand mergeti la schi si e soare trebuie sa folositi crema de protectie. 
Exista solutii si pentru petele care au aparut deja, insa trebuie sa aveti rabdare deoarece disparitia pigmentarii se face in timp. Tratamentul de baza il reprezinta folosirea zilnica a unor produse cosmetice depigmentare
Cremele clasice pentru eliminarea petelor contin multi compusi chimici iar ca agenti depigmentari folosesc hidrochinona si mercurul. Acesti compusi sant considerati toxici si dauneaza sanatatii. Hidrochinona cauzeaza iritatii, usturime, mancarime, senzatii de arsura. Mercurul este foarte otravitor iar la o folosire indelungata se acumuleaza in celule si poate cauza probleme hepatice si renale. Imaginati-va consecintele folosirii unui astfel de produs de catre o femeie gravida. De fapt nu recomand nimanui sa foloseasca un astfel de produs.
Vestea buna este ca exista produse depigmentare sanatoase.
In continuare va prezint doua game de cosmetice bio certificate care pot fi aliatul vostru de nadejde in lupta de zi cu zi impotriva petelor
Gama White Effect de la Gamarde propune tratamente cotidiene care reduc si inhiba producerea de melanina. Complexul de albire Gamarde White Effect (GWEŸ) este de origine vegetala si are ca tinta imperfectiunile pigmentare. Dupa o folosire sustinuta a produselor care contin complexul GWEŸ petele brune si alte defecte pigmentare se estompeaza vizibil, tenul este mai curat uniform si radios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu