luni, 24 februarie 2014

SPA LA INDEMANA ORICUI

CitiTI reviste glossy cu Spa-uri din tari indepartate si visaTI  cu ochii deschisi,prinvind luna care iti lumineaza camersa.
Considera-ti ca este un rasfat prea mare ,o cheltuiala in plus dar iti trebui doar putina inventivitate si sa vrei,sa doresti  si vorba romanului:ce isi face omul cu mana lui,,,se numeste SPA d SPA.


Mai intai  incepe prin a amenaja baia. Dai drumul la toate caloriferele ,daca e iarna, pregateste mai multe prosoape moi si chiar pune-le pe calorifer ca sa le ai calde cand va trebui sa le folosesti. Vei vedea care e diferenta cand vei iesi din apa calda si in loc sa te stergi cu un prosop rece vei simti doar caldura si moliciune.
Apoi pregateste cada: apa nu trebuie sa fie prea calda, dar nici rece. Puteti pune in cada diverse ingrediente relaxante dar nu folositi produse cu chimicale pentru ca nu faceti decat sa va intoxicati mai mult organismul. Iata recomandarea noastra: argila, sare grunjoasa, uleiuri esentiale relaxante, alge marine, saculeti cu plante aromate sau chiar o sare de baie sofisticata.
Daca vreti sa folositi o spuma de baie turnati produsul mai aproape de intrarea voastra in apa pentru a nu se dizolva spuma in timpul pregatirilor.
Nu uitati lumanarile, sant esentiale. Alegeti lumanari naturale, care nu lasa fum si cu arome relaxante cum ar fi cea de levantica. Sau puteti evada intr-o fantezie exotica alegand o lumanare tematica. Preferata mea este lumanarea parfumata Vietnamese Moon Day  sau Escapade Energizate
Urmeaza sa  pregatiti un peeling, poate fi si un gel de dus exfoliant pe care sa-l folositi in baie. Insa un peeling adevarat bogat in uleiuri esentiale face treaba mai buna. Ce ziceti de un peeling cu zahar si coaja de portocale
 Aveni nevoie de  instrumente ajutatoare: perie moale din par pentru spate sau o lufa naturala, un burete natural, o manusa pentru exfoliere.
Sa nu pierdeti din vedere fata: dupa o exfoliere usoara aplicati o masca pe care sa o pastrati cat stati in cada
 Daca doriti e experienta totala puteti folosi si o masca pentru par: la acest capitol va recomand fara nici o ezitare uleiul de argan insa daca aveti parul foarte gras inlocuiti cu ulei de jojoba. Puneti uleiul la radacina parului. Masati cu delicatete cateva minute si apoi infasurati parul cu un prosop cald. (inca un motiv sa aveti prosoape calde la indemana) 

 ceai bio alb cu aroma de caise si piersici
 Ce trebuie sa ai pregatit dupa iesirea din cada: un ulei hidratant sau nutritiv pentru care pielea ta iti va fi recunoscatoare. Sau poti profita de ultima inovatie in domeniu : lumanarile de masaj. Aprinde o lumanare si in 5 minute ai la indemana un ulei cald si onctuos care va face minuni pentru piele ta.
 Sa nu uitam fata: curata masca cu dischete demachiante si aplica generos o crema potrivita pentru tenul tau. Eu mizez pe o crema hidratanta, pentru ca fata e destul de deshidratata in sezonul rece
Cand totul e pregatit si cada e plina nu pot decat sa va urez sa va bucurati in tihna de rasfatul vostru binemeritat si sa traiti o experienta pe care sa va doriti s-o repetati cat mai des.
Unii vor spune ca nu e un Spa adevarat dar eu va dau doua argumente majore pentru care functioneaza garantat:
E la tine acasa si dupa aceasta experienta te poti baga in pat cu tot cu carte si poti lenevi cat vrei sau poti chiar sa adormi pana a doua zi ceea ce la un centru Spa nu se poate intampla
Este mult, mult mai ieftin si poti s-o faci mult mai des.
Sper ca v-am convins ca merita insa ca de obicei voi incerca sa va conving de inca un lucru: intorceti-va la natura si folositi cosmetice sanatoase fara parabeni, fara aditivi de sinteza. Folositi Cosmetice bio

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu