duminică, 31 mai 2015

plantele tamaduitoare

Rusaliile sunt cunoscute sub nume diferite: iele, zane, soimane, milostive, doamne, imparatesele-vazduhului, ursoaice, etc. Rusaliile erau respectate, dar nu indragite pentru ca aduceau tot felul de boli.
Oamenii nu stiu cate sunt si nu le spun pe nume, ca nu cumva sa le supere. Rusaliile umbla imbracate in alb, danseaza in vazduh si cauta locuri neumblate. Locurile unde au jucat, raman arse si neroditoare.
Din unele legende aflam ca Rusaliile rapesc din cand in cand un tanar frumos ca sa joace cu el. Cand este eliberat, tanarul nu are voie sa le descopere altora cantecele lor si nici sa le marturiseasca semenilor ce a vazut. In caz contrar, sunt pedepsiti cu moarte sau paralizie.
Nu scapau de pedeapsa nici cei care nu respectau timpul lor - sambata dinaintea Duminicii Pogorarii Sfantului Duh pana luni dupa-amiaza din saptamana a doua de dupa Rusalii. Pentru a apara gospodaria de invazia Rusaliilor, oamenii obisnuiesc si astazi, in virtutea traditiei, sa arboreze la porti, in foisoare, pe ganguri sau la intrarile in case, ramuri verzi de tei, planta considerata a avea proprietati apotropaice.
Leacuri pentru cei atinsi de Rusalii
Leacul cel mai folosit pentru cei atinsi de Rusalii, era jocul calusarilor. Se mai foloseau si usturoiul si pelinul.
In cinstea Duminicii Rusaliilor, flacaii aduceau din paduri frunze de tei. Ele erau binecuvantate in biserica si apoi erau puse la icoane. Exista credinta ca teiul fereste gospodariile de grindina sau de duhurile rele ale zanelor.
Batranele culeg acum plantele cu puteri tamaduitoare, caci se crede ca numai pana la Sanziene au puteri vindecatoare.
Anemia este o boala cu adevarat infricosatoare pentru ca nu este suficient fier in sange, iar organismul este slabit. Aceasta boala se poate trata cu suc de spanac. Primul indiciu a apariției anemiei este lipsa poftei de mancare. Atunci cand o persoana nu mai mananca, isi pierde puterea si pot aparea consecinte ireparabile.
Spre deosebire de bulimie si anorexie, care sunt cauza principala a problemelor emotionale, de cele mai multe ori oamenii cred sunt prea grasi si simt nevoia pentru a pierde in greutate, si de aici se imbolnavesc de anemie, care este asociata cu hemoglobina si celulele rosii din sange.
Anemia poate sa apara dupa ce o persoana nu a mancat sanatos o lunga perioada si nu a luat suficient fier din alimente. Alimentele cele mai bogate in fier includ legume cu frunze verzi, printre care – spanac, frunze de sfecla si urzici. Pentru a obtine 1 ceasca de suc de spanac, ar trebui sa utilizati 1 kg frunze.
Daca nu suferiti de nici o boala si doriti sa beti suc de spanac ca un conservant, este suficient sa beti o ceasca normala de suc de spanac concentrat sau sa combinati cu suc de mere vrezi, castraveti, lamaie, banane, kiwi, morcovi si altele.
Daca aveti nevoie de tratament, ar trebui sa beti dimineata o cana de apa cu suc concentrat de spanac si mai multe doze in timpul zilei, cantitatea trebuie sa fie de cel putin 1/2 litru. Daca veti face suc asortat, ar trebui sa beti cel putin un litru. Daca sucul de spanac este prea gros, se dilueaza cu putina apa minerala.
In urma cu ceva vreme, am cunoscut un caz care m-a tulburat profund: un bolnav de cancer hepatic in faza avansata a izbutit ca dupa un tratament de doar doua luni sa aiba o remisie atat de puternica a tumorii, incat operatia pentru care fusese programat a fost anulata. „Cum a fost posibil?”, am intrebat. Raspunsul a fost clar si convingator. 1. Cura cu su­curi de radacini 2. Extrac­tul de ciuperca tibetana. 3. Gan­direa pozitiva. In ce priveste sucurile de radacini, stiinta moderna confirma de la un an la altul faptul ca ele, cu con­ditia sa fie proaspat extrase, contin substante antitumorale si stimulente imunitare foarte puternice. Tot mai multi oa­meni isi rezolva probleme de sanatate grave cu ajutorul aces­tor legume crescute prin agricultura traditionala. Reteta nu este noua. Parintele curei cu sucuri de radacinoase este un medic austriac, Rudolf Breuss, care a trait nu mai putin de 101 ani (1889-1990) si care a revolu­tionat, pur si simplu, medicina, prin puterea exemplului sau si al pacientilor sai.
Trei legume invincibile: morcovul, sfecla si telina
Rudolf Breuss era un om cu inima buna si, vrand sa ajute cat mai multi oameni, nu si-a tinut secrete tratamentele, facand populara baza dietei sale, care era constituita dintr-o combinatie de sucuri de mor­cov, sfecla rosie si telina. Reteta sanatatii este, une­ori, incredibil de simpla: 100 ml suc de sfecla rosie, 50 ml suc de radacina de telina si 300 ml suc de mor­cov. Poate parea greu de crezut, dar aceasta combi­natie, la care se adauga uneori si sucul de cartof si de ridiche, a tratat cu succes nu mai putin de 45.000 de cazuri de cancer si alte afectiuni cronice.
Prepararea sucurilor
De regula, sucurile se obtin cu ajutorul storcato­rului electric centrifugal, din legume proaspete, bine spalate, dar necuratate de coaja, care este partea cea mai bogata in substante nutritive. Coaja va fi doar spalata foarte bine cu o perie si vor fi indepartate cu aju­torul cutitului eventualele parti stricate. Dupa stoar­cerea legumelor, sucul se consuma imediat sau, daca nu este posibil acest lucru, se pastreaza la rece, in recipiente bine inchise, dar nu mai mult de sase ore. Sucurile limpezi, obtinute prin centrifugare, consti­tuie cea mai eficienta forma de administrare a legu­melor radacinoase, deoarece vitaminele, enzime­le, mineralele si pigmentii pe care acestea le contin sunt foarte bine si rapid asimilate. ATENTIE! Sucul obti­nut prin simpla mixare a legumelor, neurmata de centrifugare, nu are aceleasi efecte terapeutice, deoa­rece continutul mare de celuloza impiedica o buna asimilare a vitaminelor si a altor nutrienti.
Mod de administrare
De regula, un adult va consuma zilnic 400-1000 ml de suc de legume, o cantitate mai mare nefiind indi­cata, deoarece este dificil de metabolizat de organism. In cazul in care vrem doar sa ne marim imunitatea si sa ne ferim de imbolnaviri in timpul sezonului rece, vom tine o cura cu sucuri vreme de patru saptamani, timp in care vom bea 500 ml pe zi. In schimb, daca suferim de boli cronicizate grave, cum ar fi cancerul, leucemia, reumatismul degenerativ, co­la­genozele etc., curele vor dura 6 sapta­mani, urmate de alte doua saptamani de pauza, dupa care se vor relua. Pe timpul curei, se evita consumul carnii, zaha­rului si fainii albe, dar si al aditivilor sin­tetici. Hrana va fi bazata pe legume si fructe proaspete, gatite fara foc, com­pletata de cereale, seminte oleaginoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu