sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Vitamix-in si alte naturiste

Ficatul și creierul sunt două organe metabolic active, care se află sub amenințarea constantă de boli provocate de radicalii liberi. Colesterolul și trigliceridele crescute combinate cu anomalii de glucoză din sânge și obezitatea provoacă daune în matricea celulară a ficatului și creierului care se agravează în timp.
Boala de ficat gras non-alcoolic (NAFLD) afectează o valoare estimată de 20 la 40% din adulți în societatea de Vest și poate atinge aproape jumătate din cei ajunsi la împlinirea vârstei de 85 de ani.
Silimarina este compusul activ ce se găsește în mod natural în armurariu, care este prezent pentru a oferi un grad semnificativ de protecție împotriva NAFLD și de îmbătranire anormală a creierului.
S-a demonstrat că silimarina previne și trateaza leziunile hepatice.
Ficatul are rolul de a efectua mai mult de 300 de funcții metabolice critice în corpul nostru. Una dintre aceste funcții este formarea de colesterol și lipide esențiale care sunt necesare pentru sinteza celulară și reparații. O dieta bogata în carbohidrați și grăsimi hidrogenate prelucrate sintetice pot duce la înmulțirea trigliceridelor din sânge, care se depun în celulele hepatice și NAFLD se poate dezvolta.

Silimarina protejeaza nervii și procesul de îmbătrânire a acestuia.
Silimarina este capabila să traverseze bariera hemato-encefalică și afectează funcția neuronală și neurotransmitătorii chimici. Cunoscut pentru capacitatea de detoxifiere a ficatului, silimarina exercită, de asemenea, un avantaj de protecție puternică împotriva leziunilor nervilor și de conservare a creierului.
Semințele de In au fost cultivate în Babilon înca din 3000 î.Hr., in secolul al 8-lea, regele Carol credea atât de mult în beneficiile pentru sănătate ale semințelor de In, încât a adoptat legi conform cărora supușii săi erau obligați să le consume.
Deși semințele de In conțin o serie de componente sănătoase:
  • Omega-3 acizi grași esențiali, grăsimile "bune" care s-au dovedit a avea efecte benefice asupra sănătații inimii. Fiecare lingură de semințe de In conține aproximativ 1,8 grame de Omega-3.
  • Lignani conțin estrogen și au calități antioxidante. Semințele de In conțin 75-80 de ori mai mulți lignani decât alte alimente vegetale.
  • Semințele de In conțin ambele tipuri de fibre, solubile și insolubile.
Studiile recente au arătat că semințele de In pot avea un efect protector împotriva cancerului de sân, cancerul de prostată, și cancerului de colon.
Semințele de In măcinate într-un bol de cereale vor transforma micul dejun într-o ,,mină de aur'' de acizi grasi Omega-3, deoarece doar două linguri de semințe de In conțin mai mult de 100% din doza zilnica recomandată de acizi grași Omega-3.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu